TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňový perník

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 80
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

perníkové koření

Energetická hodnota celkem: 9670 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 305, SAFA (g): 30, Cukry (g): 143, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 604 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 8.9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Použijeme hokaido nebo máslovou dýni (hokaido není třeba loupat). Dýni rozkrojíme, očistíme a upečeme v troubě doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme. Rozinky si předem namočíme. V jedné míse smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, kypřicí prášek, kokos a koření. V druhé míse promícháme vejce, olej a mléko, na závěr přidáme i dýňové pyré. Vše smícháme dohromady a na závěr přidáme rozinky. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 175 stupňů cca 35-40 minut. Perník můžeme po vychladnutí potřít jogurtovou nebo čokoládovou polevou. Hmotnost hotového perníku 930 g, energetická hodnota na 100 g = 1040 kJ.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři