- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 80
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Dochucovadla:
perníkové koření
Energetická hodnota celkem: 9670 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 143,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 604 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 8.9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Použijeme hokaido nebo máslovou dýni (hokaido není třeba loupat). Dýni rozkrojíme, očistíme a upečeme v troubě doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme. Rozinky si předem namočíme. V jedné míse smícháme suché ingredience - oba druhy mouky, kypřicí prášek, kokos a koření. V druhé míse promícháme vejce, olej a mléko, na závěr přidáme i dýňové pyré. Vše smícháme dohromady a na závěr přidáme rozinky. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 175 stupňů cca 35-40 minut. Perník můžeme po vychladnutí potřít jogurtovou nebo čokoládovou polevou. Hmotnost hotového perníku 930 g, energetická hodnota na 100 g = 1040 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.