- Autor: princezna1982
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 5 |
Olej olivový | 15 |
Hořčice plnotučná průměr | 30 |
Rajčata sušená | 60 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 325 |
Vejce celé (syrové) | 120 |
Paprika žlutá | 115 |
Rajčata cherry | 140 |
Mrkev | 100 |
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 120 |
Cibule | 20 |
Dochucovadla:
pepř,sůl
Energetická hodnota celkem: 5534 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1384 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
bulgur několikrát propláchneme a dáme vařit v osolené vodě. 2 vejce také dáme uvaříme natvrdo v osolené vodě. Mezitím si oškrábeme a nahrubo nastrouháme do mísy mrkev. Oba druhy rajčat, cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Tuňáka slijeme z nálevu, navážíme a přidáme k ostatním surovinám do mísy (byly ho 2 velké a 1 malá konzerva). Uvařená vajíčka nakrájíme na kostičky, přidáme je s bulgurem do mísy, opepříme a promícháme. V malé misce si smícháme olej, hořčici a citrónovou šťávu a zamícháme do salátu. Všechna zelenina je v čisté váze tj. oškrábaná bez semínek atd. Váha jedné hotové porce je 332g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.