- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 80 |
Cibule | 70 |
Česnek | 8 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Olej řepkový | 10 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Sůl | 2 |
Zeleninový vývar (čistý) | 900 |
Dochucovadla:
pepř, tymián, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2664 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 666 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na řepkovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a na mírném plamenu restujeme cca 5 minut. Přidáme na drobno nakrájený česnek a restujeme další dvě minuty. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou červenou čočku a krájená rajčata a povaříme do změknutí čočky. Rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Před podáváním můžeme zakápnout olivovým olejem a ozdobit nasekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.