TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Shakshuka z papriky a lilku

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli vločky, římský kmín, čerstvé bylinky (petržel, koriandr)

Energetická hodnota celkem: 2925 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 12, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ

Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na oleji osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku a lilek a restujeme cca 5 minut. Přidáme chilli vločky, římský kmín a protlak a 2 minuty restujeme. Zalijeme krájenými rajčaty a přidáme cca 2 dcl vody, osolíme a necháme dusit cca 15 minut (tak aby zelenina nebyla rozvařená). V případě potřeby přilijeme vodu. Na povrchu směsi uděláme tři důlky a do každého rozklepneme vejce. Dáme zapéct do trouby (můžeme nechat i na plotně a vejce dodělat pod pokličkou) na cca 10 minut. Ke konci pečení posypeme rozdrobenou fetou. Před podáváním přidáme nakrájené bylinky. Podáváme s celozrnným pečivem. Hmotnost hotového pokrmu 990 g, EH na 100 g = 300 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři