- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 20 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 20 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej řepkový | 5 |
Hrášek mražený | 20 |
Kukuřice mražená | 20 |
Dochucovadla:
Bylinky, popř. trochu soli.
Energetická hodnota celkem: 1249 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 625 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s trochou mléka a na rozpálené pánvi opečeme na řepkovém oleji omeletu. Z hotové omelety vykrojíme nožem tvar slepičky. Z uvařeného nebo sterilovaného hrášku a kukuřice (nebo jiné drobné zeleniny nebo luštěnin) vytvoříme zobání a zdobíme dle vlastní fantazie. Slunce vykrojíme ze sýru (nebo lze použít i vařené vejce). Ze zeleniny dozdobíme slepičku – hřebínek jsme vykrojili z červené papriky, zobák ze žluté papriky a nohy z mrkve, na křídlo jsme použili list polníčku. Podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.