TOPlist
Sledujte nás:

Vaječná omeleta „slepička“

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

Bylinky, popř. trochu soli.

Energetická hodnota celkem: 1249 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 625 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Vejce rozšleháme s trochou mléka a na rozpálené pánvi opečeme na řepkovém oleji omeletu. Z hotové omelety vykrojíme nožem tvar slepičky. Z uvařeného nebo sterilovaného hrášku a kukuřice (nebo jiné drobné zeleniny nebo luštěnin) vytvoříme zobání a zdobíme dle vlastní fantazie. Slunce vykrojíme ze sýru (nebo lze použít i vařené vejce). Ze zeleniny dozdobíme slepičku – hřebínek jsme vykrojili z červené papriky, zobák ze žluté papriky a nohy z mrkve, na křídlo jsme použili list polníčku. Podáváme s kouskem pečiva.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři