- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ementál 45% | 30 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 110 |
Zelenina průměr | 100 |
Chléb Šumava | 100 |
Tvaroh polotučný průměr | 80 |
Ricotta | 60 |
Dochucovadla:
Bylinky, popř. trocha soli.
Energetická hodnota celkem: 2949 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1475 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vejce si uvaříme natvrdo. Připravíme si jednoduchou pomazánku – vyšleháme ricottu společně s tvarohem, dle chuti můžeme přidat i bylinky nebo orestovaný pórek. Pomazánku namažeme na chleba. Vykrájíme plátkový sýr a na něj vyrobíme myš z uvařeného vejce. Dle fantazie dozdobíme zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.