- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně Hokaido | 20 |
Ricotta | 15 |
Tvaroh polotučný průměr | 45 |
Chléb Šumava | 50 |
Lískové ořechy (nesolené) | 10 |
Mrkev | 15 |
Maliny | 20 |
Borůvky | 20 |
Dochucovadla:
Bylinky, popř. trochu soli.
Energetická hodnota celkem: 1199 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dýni uvaříme doměkka, rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a ricottou. Vzniklou pomazánku ochutíme dle potřeby a namažeme na půl krajíce chleba. Z druhé půlky vyřízneme uši, namažeme a z proužků mrkve vznikající veverku dozdobíme. Oči a čumák jsou z napůlených lískových ořechů, zuby ze sýru. Talíř dozdobíme dle vlastní fantazie dalšími ořechy a ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.