- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku. Ořechy menším dětem rozkrájejte na menší kousky.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 15 |
Dýně Hokaido | 100 |
Ricotta | 60 |
Tvaroh polotučný průměr | 180 |
Chléb Šumava | 200 |
Lískové ořechy (nesolené) | 25 |
Mrkev | 60 |
Maliny | 100 |
Borůvky | 60 |
Dochucovadla:
Bylinky, popř. trochu soli.
Energetická hodnota celkem: 4586 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 140,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Dýni si předem uvaříme nebo upečeme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a ricottou. Pomazánku ochutíme dle potřeby a namažeme na půl krajíce chleba. Z druhé půlky vyřízneme uši, namažeme, veverku dozdobíme z proužků mrkve a sýra, oči a čumák jsou z rozpůlených lískových ořechů. Talíř dozdobíme dle vlastní fantazie dalšími ořechy (menším dětem ořechy rozkrájíme) a ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.