TOPlist
Sledujte nás:

Chléb s dýňovou pomazánkou „veverka“

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 4.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku. Ořechy menším dětem rozkrájejte na menší kousky.

Ingredience

Dochucovadla:

Bylinky, popř. trochu soli.

Energetická hodnota celkem: 4586 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 140, SAFA (g): 12, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1147 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Dýni si předem uvaříme nebo upečeme, rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a ricottou. Pomazánku ochutíme dle potřeby a namažeme na půl krajíce chleba. Z druhé půlky vyřízneme uši, namažeme, veverku dozdobíme z proužků mrkve a sýra, oči a čumák jsou z rozpůlených lískových ořechů. Talíř dozdobíme dle vlastní fantazie dalšími ořechy (menším dětem ořechy rozkrájíme) a ovocem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři