TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tažený štrúdl

Zpět
  • Autor: Faktnevim
  • Uživatelský recept
  • Porce: 27.00

Ingredience

Dochucovadla:

Skořice

Energetická hodnota celkem: 14668 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 149, Sacharidy (g): 452, SAFA (g): 37, Cukry (g): 183, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 543 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 16.7, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Mouku, vejce, olej, sůl, teplou vodu a ocet hněteme v robotu hákem minimálně 10 minut. Pak necháme těsto alespoň 30 minut v teple odležet. Těsto rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme jeden štrúdl na délku plechu. Je možné část těsta zamrazit a použít jindy. každý kousek těsta trochu rozválíme na obdélník, aby se nám lépe vytahovalo. Pak ho na utěrce vytáhneme do tenoučké placky. Na počátku si pomůžeme hřbety rukou, které dáme pod těsto a roztahujeme ho. Těsto do 2/3 posypeme nasucho opraženou strouhankou, na plátky nastrouhanými jablky, ořechy, rozinkami a skořicí, můžeme i pokapat trochou rumu. Pak závin pomocí utěrky stočíme a přesuneme na plech s pečicím papírem. Volnou část těsta před dotočením potřeme rozpuštěným máslem a stočený štrúdl nakonec také. Pečeme při 180°C na horkovzduch do zlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři