- Autor: shime.czech
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 250 |
Kypřící prášek s vinným kamenem | 5 |
Mouka špaldová celozrnná | 130 |
Dochucovadla:
sůl, vejce na potření, semínka dle chuti - lněné, sezamové, dýňové
Energetická hodnota celkem: 2551 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1276 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ve větší míse smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. K sypké měsi přidáme řecký jogurt a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné části a na pomoučeném vále z nich vytvarujeme válečky, konce spojíme do tvarů bagelů. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypme oblíbenými semínky. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 250 stupňů asi 15 minut do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.