TOPlist
Sledujte nás:

Domácí bagel z řeckého jogurtu

Zpět
  • Autor: shime.czech
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, vejce na potření, semínka dle chuti - lněné, sezamové, dýňové

Energetická hodnota celkem: 2551 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 101, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1276 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. K sypké měsi přidáme řecký jogurt a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné části a na pomoučeném vále z nich vytvarujeme válečky, konce spojíme do tvarů bagelů. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypme oblíbenými semínky. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 250 stupňů asi 15 minut do zlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři