- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tortilla průměr | 80 |
Cibule | 40 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 120 |
Olej řepkový | 6 |
Gouda 48% | 10 |
Zelenina průměr | 80 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, bylinky dle chuti.
Energetická hodnota celkem: 2060 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1030 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a pozvolna opečeme na řepkovém oleji. Fazole (předem uvařené nebo sterilované) rozmixujeme tyčovým mixérem společně s opečenou cibulkou na pastu. Pokud by byla konzistence moc tuhá, přidáme trochu olivového oleje nebo vody. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Z tortilly vykrojíme trojúhelníky, pomažeme fazolovou směsí a přiklopíme. Hlavu vytvoříme z fazolové pasty (můžeme použít formičku), vlasy ze strouhaného sýra. Dozdobíme dle fantazie. Oči jsou z čočky, ale lze využít třeba oříšky nebo semínka. Pusa je z mrkve, nohy a ruce z pažitky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.