TOPlist
Sledujte nás:

Tortillová panenka s fazolovou pastou

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, bylinky dle chuti.

Energetická hodnota celkem: 2060 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1030 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a pozvolna opečeme na řepkovém oleji. Fazole (předem uvařené nebo sterilované) rozmixujeme tyčovým mixérem společně s opečenou cibulkou na pastu. Pokud by byla konzistence moc tuhá, přidáme trochu olivového oleje nebo vody. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Z tortilly vykrojíme trojúhelníky, pomažeme fazolovou směsí a přiklopíme. Hlavu vytvoříme z fazolové pasty (můžeme použít formičku), vlasy ze strouhaného sýra. Dozdobíme dle fantazie. Oči jsou z čočky, ale lze využít třeba oříšky nebo semínka. Pusa je z mrkve, nohy a ruce z pažitky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři