- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 1.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka černá beluga uvařená (nesolená) | 100 |
Zelenina průměr | 70 |
Pesto zelené | 7 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 55 |
Dochucovadla:
Pesto, bylinky, sůl dle chuti
Energetická hodnota celkem: 1040 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Základem obličeje je čočka, můžeme zvolit libovolný druh. Vyhýbat se nemusíme ani variant v konzervě. Čočku připravíme dle zvyklostí, chuťových preferencí nebo věku dítěte. My jsme čočku dochutili bazalkovým pestem. Vejce si uvaříme natvrdo, rozpůlíme a vyrobíme oči. Na dozdobení použijeme kyselou okurku a čerstvou zeleninu dle chuti a fantazie.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.