TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kořeněná cizrna s quinoou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika (sladká nebo uzená), pepř, listová petržel

Energetická hodnota celkem: 6465 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 240, SAFA (g): 4, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 57, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1616 kJ

Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 1, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 14.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Cizrnu si předem uvaříme nebo použijeme sterilovanou cizrnu (slijeme a necháme okapat). Cizrnu orestujeme na troše oleje na pánvi, po cca 5 minutách přidáme mletou papriku, pepř, osolíme a restujeme další 2 minuty. Poté cizrnu vyndáme. Do pánve přidáme olej a na kostičky nakrájenou cibuli, zvolna restujeme, dokud nezačne karamelizovat, poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Plamen ztlumíme na minimum a restujeme dalších cca 5 minut, hlídáme, aby směs příliš nezhnědla. Do směsi přidáme rajčatové pyré a přivedeme k varu. Quinou propláchneme vodou a poté ji přisypeme do pánve a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 350 ml). Směs přivedeme k varu, poté plamen ztlumíme na nižší stupeň, přiklopíme pokličkou a necháme vařit cca 20 minut, dokud není quinoa měkká. Nakonec do směsi přimícháme cizrnu, překrájená cherry rajčata a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme a ozdobíme nasekanou petrželí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři