- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata cherry | 200 |
Zázvor | 10 |
Sůl | 1 |
Rajčatové pyré | 400 |
Quinoa (v suchém stavu) | 140 |
Olej řepkový | 16 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 400 |
Cibule | 70 |
Česnek | 8 |
Dochucovadla:
paprika (sladká nebo uzená), pepř, listová petržel
Energetická hodnota celkem: 6465 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 240,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 57,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1616 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 1, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 14.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cizrnu si předem uvaříme nebo použijeme sterilovanou cizrnu (slijeme a necháme okapat). Cizrnu orestujeme na troše oleje na pánvi, po cca 5 minutách přidáme mletou papriku, pepř, osolíme a restujeme další 2 minuty. Poté cizrnu vyndáme. Do pánve přidáme olej a na kostičky nakrájenou cibuli, zvolna restujeme, dokud nezačne karamelizovat, poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Plamen ztlumíme na minimum a restujeme dalších cca 5 minut, hlídáme, aby směs příliš nezhnědla. Do směsi přidáme rajčatové pyré a přivedeme k varu. Quinou propláchneme vodou a poté ji přisypeme do pánve a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 350 ml). Směs přivedeme k varu, poté plamen ztlumíme na nižší stupeň, přiklopíme pokličkou a necháme vařit cca 20 minut, dokud není quinoa měkká. Nakonec do směsi přimícháme cizrnu, překrájená cherry rajčata a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme a ozdobíme nasekanou petrželí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.