TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jarní krůtí sekaná

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 70
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3810 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 11, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 953 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso nameleme, přidáme najemno nakrájené bylinky (například petrželku, pažitku nebo medvědí česnek) a cibulku, prolisovaný česnek, sůl, hořčici a vše smícháme dohromady. Přidáme vyšlehané vejce (část vejce si necháme na potření) a opět zapracujeme. Dle potřeby přidáváme strouhanku, dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Z té pak vytvarujeme bochánek, který potřeme vyšlehaným vejcem, přendáme do pečící nádoby a podlijeme trochou vody. Pečeme cca 45 minut. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a libovolnou zeleninou. Hmotnost hotové sekané cca 420 g, energetická hodnota na 100 g = 910 kJ.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři