TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí prsa na paprice

Zpět
  • Autor: Yayla
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, červená mletá paprika, nové koření, bobkový list.

Energetická hodnota celkem: 5915 kJ

Bílkoviny (g): 173, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 22, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1183 kJ

Bílkoviny (g): 34.6, Tuky (g): 12.4, Sacharidy (g): 8.2, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Připravíme si krůtí pra - nakrájíme je na větší kousky osolíme opepříme a orestujeme na oleji. Orestovaná krůtí prsa vyjmeme z hrnce. Do hrnce přilejeme trochu oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme červenou mletou papriku, nové koření a bobkový list. Mletou papriku restujeme jen chvíli, aby nezhořkla. Vložíme zpět orestovaná krůtí prsa a zalijeme vodou, aby bylo maso přikryté, necháme vařit. Když je maso měkké vyjmeme jej z hrnce. Část 12% smetany vlijeme do omáčky a ve zbylé smetaně rozšleháme špaldovou celozrnnou mouku - omáčku tím lehce zahustíme. Necháme cca 20 minut provařit, průběžně mícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem do hladka. Před mixováním vyjmeme nové koření a bobkový list. Hotovou omáčku můžeme ještě dochutit solí, pepřem případně jiným kořením dle vlastních preferencí a chutí. Do hotové omáčky vrátíme maso. Podáváme s rýží, těstovinami, noky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři