- Autor: Yayla
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olomoucké tvarůžky 1% | 200 |
Jihočeský tvaroh polotučný | 250 |
Česnek | 5 |
Cibule šalotka | 60 |
Mléko plnotučné (3,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, drcený kmín, mletá červená paprika, mletá pálivá paprika
Energetická hodnota celkem: 2385 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 596 kJ
Bílkoviny (g): 21.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Šalotku nakrájíme najemno, tvarůžky nastrouháme na jemném struhadle. Tvaroh, nastrouhané tvarůžky, šalotku a prolisovaný česnek smícháme dohromady, je-li potřeba zředíme s trochou polotučného mléka, aby se pomazánka dobře promísila. Dochutíme pepřem, drceným kmínem, červenou mletou paprikou a kdo má rád ostřejší, může přidat i špetku pálivé mleté papriky. Se solí opatrně, tvarůžky již samy obsahují dost soli.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.