- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 10 |
Olej olivový | 6 |
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě | 200 |
Čekankový sirup Original | 3 |
Droždí čerstvé lisované | 21 |
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Energetická hodnota celkem: 6166 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 283,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1028 kJ
Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 47.2, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Nechat vykynout pšeničný kvásek z droždí, vodu přilévat postupně, zpracovat 10 min v robotu, olej a sirup, nechat vykynout 30-40 min, než zdvojnásobí objem. Rozdělit na obdélníkovou placku, tu pak na polovinu vertikálně a ty poloviny na 3 díly horizontálně. Lze přidat olivy, parmezán apod. dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.