- Autor: evasco
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
hustá zeleninová polévka s cizrnou a těstovinami
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 28 |
Cibule | 90 |
Mrkev | 80 |
Rajčata | 370 |
Fazolky | 400 |
Pažitka | 10 |
Těstoviny průměr syrové | 50 |
Cizrna | 150 |
Dochucovadla:
sůl, dobromysl, tymián, pažitka
Energetická hodnota celkem: 5109 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 639 kJ
Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Den předem namočit cizrnu, potom povařit s kuřecím masem. Rozehřát olej, osmahnout na něm cibulku a mrkev, přidat nakrájený tymián a dobromysl, nadrobno nakrájená rajčata a vlít vývar s cizrnou. Vařit do změknutí zeleniny, přidat fazolové lusky, povařit. Na konec vsypat těstoviny, vařit než změknou a odstavit. Vsypat hrst na jemno pokrájené pažitky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.