- Autor: pupikmumik
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Rýže s kousky kuřecího masa a hráškem
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže vařená bílá průměr | 250 |
Koření průměr | 25 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Hrášek zelený sterilovaný | 100 |
Cibule | 100 |
Kuřecí prsa | 400 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,paprika
Energetická hodnota celkem: 4630 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1158 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku orestujeme na troše olivového oleje,přidáme lžičku červené parpiky, a kuřecí prsa nakrájená na malé kousky-osolíme a zprudka opečeme, až maso pustí šťávu, poté přikryjeme a za občasného míchaní dusíme do měkka,Před koncem přidáme malou konzervu sterilovaného hrášku, aby se prohřál. Uvařenou rýži smícháme s masovou směsí, opepříme dle chuti a podáváme.Nejlépe bez strouhaného sýra
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.