- Autor: myrtil
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 400 |
Brambory zimní | 600 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Víno bílé suché | 100 |
Hořčice plnotučná (Hellmann´s) | 40 |
Česnek | 10 |
Cibule | 60 |
Králičí průměr | 600 |
Energetická hodnota celkem: 7398 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1850 kJ
Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na ochucení masa je třeba sůl, mletý pepř a 2 snítky sušeného tymiánu. Králičí stehna odblaníme, omyjeme, osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a potřeme je ostrou hořčicí. V pekáčku rozpálíme olej a maso prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přilijeme víno, přidáme česnek a tymián, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 220 st. Dusíme asi 50 minut. Vypečenou šťávu scedíme. Podáváme s vařenou kapustou a brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.