- Autor: lilicek
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Mleté maso na sekanou | 500 |
Rajčata | 250 |
Rajčatová šťáva | 50 |
Máslo | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Mléko polotučné průměr | 500 |
Čedar 50 % průměr | 125 |
Dochucovadla:
sul,pepr,bazalka..VINO VYNECHAM
Energetická hodnota celkem: 13010 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 247,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 121,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 102 kJ
Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 0.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut. Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí. Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.