- Autor: petrpan
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Dochucovadla:
asi 2dl horkého vývaru-1dl smetany na vaření-0,5dl zakysané smetany-1 vstř.mrkev-1cibule-čtvrt menšího celeru-1lžíce másla-půl petržele-2lčíce řepk.oleje-1lžíce tm.cukru-10g hl.mouky-1 kulička černého nebo bílého pepře-1 kulička nov.koření 1 bobk.list-bze
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky,mrkev-celer-petržel po očistění nastrouháme na struhadle-hrubém! V hrnci popustíme máslo,přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a pomalu za stálého míchání opékáme-zelenina začne překrásně zlátnout a vonět-přidáme cukr a necháme krásně zkaramelizovat. Zeleninu zasypte moukoua zase lehce opražte-přidejtebílý pepříkbobk.lístek a nové kořeníaž vše zavoní zalijtehorkým vývarem aby byla zeleninka celá pod hladinoua vařte dokud zelenina nezměkne-vyndejte kořenía omáčku tyčovým mixérem dohladka zpracujte-nyní lehoulince osolte a ochutíme ohřátým octema poté lehoulince přimíchávejte zakysanou smetanu(ta musí mít pokojovou teplotu)a již nevaříme-ochutnejte dochuŤte dle svých chutí-přeji dobrou chuŤ-kolik kalorií nevím -vzhledem k tomu že jí nepojídáme denně-sakra svíčková je na hřešení-přeji dobrou chuť
Komentáře je možné psát až po přihlášení.