- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 1000 |
Vejce celá průměr | 55 |
Okurky sterilované | 10 |
Anglická slanina | 40 |
Špek | 50 |
Sádlo vepřové škvařené | 30 |
Voda | 1200 |
Hořčice plnotučná | 15 |
Rýže vařená natural | 250 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, hořčice
Energetická hodnota celkem: 13696 kJ
Bílkoviny (g): 201,
Tuky (g): 237,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 107,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 3424 kJ
Bílkoviny (g): 50.3, Tuky (g): 59.3, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 26.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčíci. Na každý plátek dáme 1/4 vajíčka, kousek okurky a slaniny. Zarolujeme a pečlivě uvážeme nití. Na lžící oleje osmahneme 1 cibuli a špek (či slaninu), zároveň necháme na rozpáleném sádle zatáhnout ptáčky. Zalijeme do poliviny vodou, přidáme 1/2 kostky Masoxu a lžíci hořčice a necháme vařit. Po tak 45-60 minutách ptáčky vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme tmavou instantní jíškou. Než omáčka zhoustne, rozmotáme nit z ptáčku. Poté je vložíme zpátky do omáčky. Podáváme s rýží/knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.