Kategorie receptů
- Autor: posvicovamiloslava
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00
Kousky libového vepřového (nebo hovězího, kuřecího či krůtího) masa podušené na cibuli spolu s později přidanou pokrájenou mrkví. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 70 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 30 |
Mrkev | 150 |
Brambory vařené | 100 |
Koření průměr | 1 |
Dochucovadla:
V hmoždíři čerstvě utlučený pepř a kmín.
Energetická hodnota celkem: 1431 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté, osušené a od tuku očištěné maso pokrájíme na menší kostky (o hraně cca 1,5 cm), které osmažíme na oleji zpěněné cibuli, osolíme, trošku opepříme a okmínujeme čerstvě rozdrceným kořením. Podlijeme vlažnou vodou a dusíme do poloměkka. Poté přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme až je maso měkké a šťáva téměř vysmažená. Podáváme s bramborem (nejlépe vařeným ve slupce a poté oloupaným).
Komentáře je možné psát až po přihlášení.