- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Cukr průměr | 190 |
Hera | 250 |
Vejce celá průměr | 250 |
Prášek do pečiva | 20 |
Jablka | 500 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 500 |
Hrozinky | 30 |
Mandle | 20 |
Energetická hodnota celkem: 22621 kJ
Bílkoviny (g): 153,
Tuky (g): 223,
Sacharidy (g): 682,
SAFA (g): 103,
Cukry (g): 285,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1885 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 56.8, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 23.8, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Těsto Polohrubá mouka 500 g Cukr krupice 150 g Hera 1 ks Žloutek 4 ks Prášek do pečiva 1 balení Náplň 1 Měkký tvaroh 2 ks Žloutek 1 ks Moučkový cukr 20g Náplň 2 Nastrouhaná jablka 2 ks Rozinky Oříšky (mandle) Sníh Bílek 5 ks Cukr moučka 20 g Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech vyložený peč.papírem, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout. Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru. Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme na 170st. cca 30min..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.