- Autor: HelaF
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Med | 100 |
Slunečnicová semínka | 200 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 100 |
Vločky ovesné průměr | 200 |
Dochucovadla:
skořice , mletý zázvor od každé 1/2 čajové lžičky
Energetická hodnota celkem: 15008 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 205,
Sacharidy (g): 306,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 97,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1501 kJ
Bílkoviny (g): 12.4, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 30.6, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do jedné mísy navážíme všechny sypké suroviny - vločky, mouku, semena ( lze kombinovat slunečnicová, dýňová, nasekané oříšky, sezam, lněná) + skořice, zázvoru - promícháme . V druhé míse rozpustíme med, přidáme olej, vejce, vyšleháme . Obsahy obou smícháme a hned klademe na pečícím papíře vyloženém plechu malé hromádky, které splácneme, upravíme. Pečeme asi 15-20min na 160stupňů. U nás jsou velmi oblíbené jako zdravější mlsek u celé rodiny i dětí. Jsou trvanlivé, peču vždy větší množství.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.