- Autor: alemal
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka kuřecí prsní | 45 |
Žampiony | 250 |
Česnek | 40 |
Cibule | 250 |
Vejce celá průměr | 100 |
Vepřová kýta na řízky | 750 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Dochucovadla:
bujon,hořtice, sul,pepř,kmín,červená paprika.
Energetická hodnota celkem: 8550 kJ
Bílkoviny (g): 163,
Tuky (g): 132,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ
Bílkoviny (g): 32.6, Tuky (g): 26.4, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 10.6, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Nádivka:žampiony+cibulka+šunka+oliv.olej+čenek+vejce.Toto vše 10 min na panvi povaříme, cca 3 min před koncem vmícháme rozmíchaná vejce. Vepřovou kýtu odblaníme a uděláme do ní cca 5 hlubokých zářezů, které potřeme hořticí,pak sůl a kmín. a do každého zářezu dáme nádivku.Do pekáče dáme cibuli na kolečka, česnek,trošku hub a šunky,podlijeme zeleninovým vývarem,položíme maso s nádivkou a dáme do trouby na hodinku,často podlejváme. Jako příloha je výborná rýže.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.