- Autor: Springs
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 500 |
Cibule | 150 |
Rajský protlak | 115 |
Oleje (všechny druhy) | 25 |
Mleté maso na sekanou | 500 |
Víno červené | 200 |
Česnek | 5 |
Sůl | 15 |
Cukr průměr | 30 |
Dochucovadla:
sůl, cukr, bazalka, česnek
Energetická hodnota celkem: 10246 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 176,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1708 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso. Maso opečeme dohněda. Mezitím si spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Potom přidáme k masu. Přidáme lžíci bazalky, červené víno, osolíme a dáme dusit alespoň na 20 minut. Nakonec přidáme 1 velký protlak, čensek dle chuti, dochutíme cukrem a solí.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.