- Autor: Keksina
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné průměr | 150 |
Slunečnicová semínka | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 100 |
Med | 100 |
Žloutek | 20 |
Dochucovadla:
mletá skořice, mletý zázvor
Energetická hodnota celkem: 11360 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 157,
Sacharidy (g): 253,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 568 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Relativně zdravá varianta pokud vás honí mlsná na sušenky a také výhodné "pro strýčka Příhodu" - vydrží strašně dlouho. Mleté vločky smícháme s moukou, semínky, skořicí a zázvorem. Přidáme olej, rozšlehaný žloutek a med a vypracujeme těsto. Pokud nedrží pohromadě, přidejte trochu vody. Z těsta tvoříme malé kuličky, z nich děláme placky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Do každé z nich obráceným koncem vařečky uděláme důlek. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout a do důlků rozdělíme marmeládu, čokoládu či jinou náplň. Do těsta lze přidat cokoli podle chuti - oříšky, lněné semínko.... Z těsta lze udělat cca 20 koláčků, podle velikosti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.