- Autor: vjedena
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mouka žitná průměr | 100 |
Droždí | 20 |
Sezamová semínka | 10 |
Slunečnicová semínka | 10 |
dýňová semínka | 10 |
Vločky ovesné průměr | 5 |
Vločky pohankové | 3 |
Vločky špaldové | 5 |
Vločky žitné průměr | 5 |
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín, ocet
Energetická hodnota celkem: 6696 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 295,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1) smíchám mouky a na kraj dám rozdrobené droždí, pocukruji a zaleji trochou vlažné vody a čekám na kvásek 2) když vzdejde kvásek, přidám lžičku soli, 2 lžičky octa a pak jsem nasypala hodně vloček a ostatního zrní 3) přidala jsem trochu vody a pomalu jsem míchala, nakonec jsem vše pořádně uhnětla rukama a nechala 30´ kynout na topení 4) potom jsem opět hnětla rukama a vytvořila bochánek a opět nechala 30´ kynout 5) 10´ minut před vložením jsem zapla remosku, pak jsem chleba potřela vodou se solí a pekla 20´ 6) potom jsem chleba opět potřela vodou se solí a pekla ještě asi 20´ s tím, že jsem musela ke konci přikrýt alobalem, aby nebyl černý
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.