- Autor: neuron
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Máslo | 300 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 150 |
Cukr průměr | 120 |
Mák | 200 |
Destiláty (40 % alkoholu) průměr (Whisky, koňak, vodka, rum, gin, fernet) | 50 |
Dochucovadla:
rum
Energetická hodnota celkem: 23267 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 324,
Sacharidy (g): 505,
SAFA (g): 135,
Cukry (g): 154,
Vláknina (g): 73,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 582 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 12.6, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
400 g hladké mouky 250g tvarohu polotučného 250 g másla Náplň: 150 ml mléka 200 g mletého máku 50 g másla 50 g strouhanky ( piškotové drobky)¨ 120 g cukr krupice 1 vejce na potření Vypracujeme těsto na válu, necháme 20 minut odpočinout, potom vyválíme dva pláty, které potřeme náplní a zavineme. Náplň: mléko s cukrem a máslem přivedeme k varu, vsypeme mák, krátce povaříme, necháme vychladnout a přidáme trochu rumu a strouhanku, nebo piškotové drobky., záviny potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme asi 40 min na 180 st.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.