- Autor: klucida
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné průměr | 100 |
Máslo | 20 |
Mandle | 30 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 20 |
Tvaroh polotučný průměr | 750 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko polotučné průměr | 50 |
Dochucovadla:
vanilková esence, stevie
Energetická hodnota celkem: 6853 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 857 kJ
Bílkoviny (g): 20.1, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170' . Rozmixujeme vločky, mandle s rozpuštěným máslem, přidáme mléko a stevii. Tímto těstem/drobenkou vyplníme dno dortové formy (průměr cca 22 cm) a dáme péct na 12 minut do trouby. Mezitím si ze zbylých ingrediencí a stevie připravíme krém, můžeme přidat trochu vody, mléka či jogurtu. Každá stevie sladí trochu jinak, je tedy třeba krém ochutnat. Krém vlijeme na předpečený korpus a dáme péct na cca 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.