- Autor: sarka.zelinkova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Žloutek | 60 |
Vejce celá průměr | 55 |
Máslo | 50 |
Eidam 30 % průměr | 50 |
Lilek | 600 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 7802 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 150,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1951 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 37.5, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oloupaný a semen zbavený lilek rozkrájíme po délce na stejně silné plátky, které osolíme, obalíme v mouce (1lžíce) a rychle opečeme na másle. Dva upečené lilky slepíme žloutky rozmíchanými se strouhaným sýrem. Slepené lilky namáčíme v těstíčku, které si připravíme z vajce, mouky(2lžíce) a špetky soli. Lilky smažíme v horkém oleji dorůžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.