- Autor: Fanyt
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Prášek do pečiva | 7 |
Mouka pšeničná hladká | 140 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 350 |
Vločky ovesné průměr | 50 |
Jogurt Klasik (Olma) | 200 |
Tvaroh odtučněný albert Quality | 250 |
Ceressoft | 25 |
Dochucovadla:
Hotové lívance obalujeme v cukru se s kořicí hned z pánve, pokud to tak máte rádi, ale my nejraději jen s bílým jogurtem nebo domácí marmeládou.
Energetická hodnota celkem: 6001 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 166,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 600 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Tvaroh, jogurt, mléko, špetku soli smícháme s vejcem, přidáme a vmícháme ovesné vločky, mohou být celé, nebo posekané v mixéru. přidáme prášek do pečiva a jako poslední přidáváme mouku, aby ji tam nebylo příliš moc, jak má kdo rád konzistenci těsta. Na nepřilnavé pánvy lze bez tuku, nebo používáme stužený tuk na smažení, třeba Ceresoft nebo Omegu. Olej nám moc nejede. Ale obalujete li ve skočici, nějaké promašťovadlo to chce.Pokud se Vám lívance přichytávají, zkuste přidat trochu mouky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.