- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Houby čerstvé průměr | 50 |
Cibule | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Knedlíky houskové | 60 |
Energetická hodnota celkem: 1727 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté maso dáme do studené vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, vložíme houby, okmínujeme, mírně osolíme, přidáme asi 2 kuličky nového koření, opepříme a necháme dusit. Hladkou mouku rozmícháme s vodou, zamícháme do houbového základu, podle potřeby podlijeme hovězím vývarem a důkladně provaříme. Omáčku s masem podáváme s poloviční porcí houskového knedlíku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.