- Autor: Pyszkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pšeničná krupice | 60 |
Hrušky | 300 |
Vejce celá průměr | 165 |
Kakao Holandské rozpustná směs | 20 |
Cukr průměr | 100 |
Máslo | 100 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 500 |
Dochucovadla:
1/2 prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 9266 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 219,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 162,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1158 kJ
Bílkoviny (g): 13.1, Tuky (g): 12.4, Sacharidy (g): 27.4, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 20.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve si ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva /půlku/ a vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Vlijeme do koláčové formy nebo na malý plech vyložený pečícím papírem a poklademe kousky oloupaných hrušek. Pečeme v troubě při 180C cca 40 minut. Tvarožník je možné připravit bez kakaa s jablky nebo i švestkami, případně jiným ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.