- Autor: Fanyt
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh Pilos homogenizovaný | 400 |
Vejce celá průměr | 165 |
pudink Naturamil prášek - vanilkový | 37 |
Cukr průměr | 100 |
Kokos strouhaný | 35 |
Dochucovadla:
vanilkový cukr - jeden sáček = 20 g, popřípadě vanilkové aroma, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 6100 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 121,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 508 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ze tří bílků připravit hustý sníh. Troubu rozehřát na 180 °C. Vymazat dortovou formu a vysypat kokosem nebo jen strouhankou.Případně vyložit pečícím papírem a dno posypat kokosem. Lze péci i na plechu, ale pak doporučuji dvojnásobnou dávku těsta, aby nebylo příliš nízké a zůstalo vlahé. Cukr moučku prosát, smíchat s vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, citronovou kůrou. Do promíchané směsi přidáme čisté žloutky a tvaroh. Hnětačem míchat do hladka. Postupně opatrně vmíchat stuhlý sníh. Vlít do formy nebo na plech, péci v předehřáté troubě cca 60 minut. Na vrchu by mělo být těsto do zlatova a působit dojmem křupavosti. Na Plechu se dělá rychleji, zkrátit tedy přiměřeně dobu pečení, ale ne o moc. Těsto se špejlovou zkouškou nesmí lepit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.