- Autor: Magda Zalesakova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 45 % průměr | 85 |
Těstoviny průměr syrové | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 100 |
Rajčata | 650 |
Kuřecí prsa | 550 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, Italské bylinky: oregáno, majoránka, česnek, sušená rajčata
Energetická hodnota celkem: 6369 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1062 kJ
Bílkoviny (g): 28.7, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky, osolíme, maso osmahneme a pak s trochou vody dusíme 10minut. Poté přidáme rajčata(třeba z konzervy), směs koření na italská jídla a necháme dusit půl hod.Směs musí být dostatečně osolená a musí v ní být dostatek tekutiny, aby se v ní uvařily syrové těstovinové placky. Poté do pekáče s poklicí(ideálně skleněný nebo porcelánový) na dno nalijeme olej nebo mléko(zde asi půl deci mléka)dáme první vrstvu syrových placek, na ně masovou směs, pak placky a na ně zase maso, a tak střídáme, dokud máme směs, která je i poslední vrstva. Tekutiny je akorát, pokud tekutina sahá k poslední vrstvě placek a masa. Zakryjeme poklicí(nebo alobalem, pokud nemáme poklici), dáme do trouby a pečeme 30minut. Pak by placky měly být zvlněné, tudíž již měkké. Na maso dáme sýr, dáme do trouby rozpéct a je hotovo. Dobrou chuť
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.