- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 500 |
Pšeničná krupice | 60 |
Vejce celá průměr | 360 |
Vlašské ořechy | 180 |
Kakao „bez cukru” | 30 |
Citrony | 60 |
Cukr průměr | 250 |
Džem průměr | 100 |
Čokoláda na vaření průměr | 80 |
Dochucovadla:
skořice, hřebíček, kakao, prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 16370 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 168,
Sacharidy (g): 501,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 412,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 546 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 16.7, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 13.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka nastrouháme a smícháme s 6 lžícemi krupičky, dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice. Utřeme 6 žloutků s cukrem, přidáme strouhané ořechy, trochu prášku do pečiva, kakao, skořici, hřebíček, kůru i šťávu z citronu, ztuhlá jablka zamícháme do těsta, nakonec přidáme 6 ušlehaných bílků. Nalijeme na plech a zvolna pečeme. Potřeme rybízovým džemem a polijeme čokoládou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.