- Autor: Magda Zalesakova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 32.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med | 20 |
Vlašské ořechy | 60 |
Hrozinky | 45 |
Jablka | 1200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Pivo světlé 10 | 100 |
Máslo | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 120 |
Mouka pšeničná polohrubá | 380 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 20684 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 243,
Sacharidy (g): 600,
SAFA (g): 106,
Cukry (g): 184,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 646 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto smícháme z mouky, nastrtouhaného másla, piva, trochu soli a žloutku, pečlivě propracujeme a necháme 30 minut ležet v lednici. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme nasekané ořechy, skořici, hrozinky. Těsto rozdělíme na 4 kusy, každý kus rozválíme a naplníme směsí, zabalíme do závinu, pečeme na 160-180st cca 20minut, poté potřeme závin rozmíchaným medem v bílku a pečeme dalších 5-10minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.