- Autor: Judys
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík celozrnný průměr | 360 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 550 |
Vejce celá průměr | 110 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 20 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový oříšek, petrželka
Energetická hodnota celkem: 6028 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 228,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1507 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Housky zalijeme mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek, petržel. Rezistentní škrob smícháme se žloutky. Přidáme k rohlíkům a na konec přidáme vyšlehaný sníh. Z hmoty vytvarujeme kuličky. Knedlíky vaříme v páře 12 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.