- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 170
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 900 |
Cibule | 200 |
Mrkev | 400 |
Celer - bulva | 300 |
Česnek | 5 |
Špek | 20 |
Brambory vařené | 250 |
Mouka pšeničná hrubá | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Víno červené | 100 |
Voda | 100 |
Dochucovadla:
bobkový list 3 ks, nové koření 4 ks, jalovčinky 4 ks, tymián čerstvý 3 ks, rozmarýn čerstvý 1 ks, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 11438 kJ
Bílkoviny (g): 217,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 220,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2288 kJ
Bílkoviny (g): 43.4, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
předem uvařit brambory ve slupce. Zeleninu očistit, nakrájet na kostičky a nasypat do litiňáku. Vložit koření a jemně usekaný česnek. Porce králíka (nevykostěné - při použití vykostěných úměrně ubrat dávky masa cca o 15 %) osolit, opepřit a položit na zeleninu. Na každou porci položit tenký plátek špeku, aby se povrch nevysušil. Podlít vínem a vodou, přiklopit a péci při 160 st. 150 min. 2 hod neotvírat, pak odklopit a poslední půlhodinu péci odklopené. Na noky brambory oloupat, jemně nastrouhat nebo prolisovat, přidat mouku, vejce, špetku soli, vytvarovat válečky, nakrájet na noky a uvařit v osolené vodě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.