- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 500 |
Cibule | 120 |
Rajčata | 300 |
Rajčatová štáva | 100 |
Česnek | 5 |
Olivy černé naložené | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, čerstvý tymián, saturejka, levandule, rozmarýn, fenyklová semínka
Energetická hodnota celkem: 4333 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1083 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Porce králíka osolit, opepřit. Do pekáčku cibuli na klínky, česnek na plátky, rajčata na měsíčky, olivy a snítky bylinek. Položit porce králíka. Podlít rajčatovou šťávou. Maso, které vyčnívá nad zeleninu, lehce potřít olivovým olejem, aby se nevysušilo. Péci při 170 st. 70 min. Vhodnou přílohou je kuskus nebo rýže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.