- Autor: Elennka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře průměr | 200 |
Žampiony | 100 |
Červená řepa | 100 |
Voda | 100 |
šmakoun nudle | 140 |
Kapusta hlávková | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, popř. kari
Energetická hodnota celkem: 1727 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
porci kuřete opláchneme, necháme okapat, osolíme, opepříme (popř. okořeníme dle vlastní chuti), oloupané žampiony nakrájíme na plátky a spolu s červenou řepou dáme na kuřátko (které jsme dali na plech nebo zapékací mísu), podlejeme vodou a dáme péct. Já cca 50 min peču pod druhých plechem a zbytek bez horního plechu. Červenou řepu lze použit čerstvou (povařenou) nebo i sterilovanou, místo žampionu lze použít hlívu). Příloha- štíhlé nudle od šmakouna.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.