- Autor: Carny
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žampiony | 200 |
Máslo | 30 |
Česnek | 10 |
Víno červené | 750 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Cibule | 60 |
Mrkev | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Špek | 17 |
Hovězí maso zadní průměr | 600 |
Energetická hodnota celkem: 9531 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 116,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 3177 kJ
Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 38.7, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 17, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ingredience 600 g hovězího masa (viz Něco navíc), na kostky 5 x 5cm 50 g špeku nebo slaniny, na proužky 1 lžíce slunečnicového oleje 3 mrkve, na kolečka 1 cibule, na proužky 1 lžička soli čerstvě mletý pepř 2 lžíce hladké mouky 750 ml červeného vína, plné, mladé jako Châteauneuf-du-Pape, chianti (více viz Něco navíc) 2 stroužky česneku, drceného 1⁄2 lžičky tymiánu 1 bobkový list 200 g hub (třeba žampiony portobello) Zahřejte slunečnicový olej a slaninu v něm zlehka opečte dozlatova. Slaninu odložte vedle. Na maximum a jen po několika kouscích v hrnci opékejte dokonale osušené maso zbavené blan a šlach. Poté přidejte odloženou slaninu, mrkev, žampiony a cibuli. Osmahněte až budou hnědé. Poprašte moukou, solí a pepřem. Maso promíchejte. Do hrnce vlijte víno, aby bylo maso jen tak tak zakryté. Přidejte protlak, česnek, bylinky. Na plotně přiveďte směs k varu, zakryjte a vařte 2 - 4 hodiny. Tekutina v hrnci by měla celou dobu jemně probublávat. Budete mít hotovo – až maso budete mocijemně nakrájet vidličkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.