TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Boeuf bourguignon

Zpět
  • Autor: Carny
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9531 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 116, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 51, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 3177 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 38.7, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 17, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Ingredience 600 g hovězího masa (viz Něco navíc), na kostky 5 x 5cm 50 g špeku nebo slaniny, na proužky 1 lžíce slunečnicového oleje 3 mrkve, na kolečka 1 cibule, na proužky 1 lžička soli čerstvě mletý pepř 2 lžíce hladké mouky 750 ml červeného vína, plné, mladé jako Châteauneuf-du-Pape, chianti (více viz Něco navíc) 2 stroužky česneku, drceného 1⁄2 lžičky tymiánu 1 bobkový list 200 g hub (třeba žampiony portobello) Zahřejte slunečnicový olej a slaninu v něm zlehka opečte dozlatova. Slaninu odložte vedle. Na maximum a jen po několika kouscích v hrnci opékejte dokonale osušené maso zbavené blan a šlach. Poté přidejte odloženou slaninu, mrkev, žampiony a cibuli. Osmahněte až budou hnědé. Poprašte moukou, solí a pepřem. Maso promíchejte. Do hrnce vlijte víno, aby bylo maso jen tak tak zakryté. Přidejte protlak, česnek, bylinky. Na plotně přiveďte směs k varu, zakryjte a vařte 2 - 4 hodiny. Tekutina v hrnci by měla celou dobu jemně probublávat. Budete mít hotovo – až maso budete mocijemně nakrájet vidličkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 03. 2013 21:45
Ten špek a pšeničná mouka mi moc zdravé nepřijdou, ale pochoutka to je určitě báječná.
11. 03. 2013 11:18
Když já moc nemůžu česnek. Ach jo

Naši partneři