- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablečný ocet | 30 |
semínka dýňová | 50 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Olivovy olej Extra Virgin | 20 |
Voda | 200 |
Droždí | 10 |
Mouka žitná průměr | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Dochucovadla:
Koření: mletý kmín nebo mletý koriandr s fenyklem sůl 1 lžička jablečný ocet 2 lžíce olivový olej 2 lžíce
Energetická hodnota celkem: 7357 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 209,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Prosijeme obě mouky do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vzejít kvásek. Předem si namočíme slunečnicové a dýňové semínko, které scezené přidáme do těsta. Přidáme sůl, koření, olej a jablečný ocet, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a znovu prohnětáme, (zopakujeme ještě 2x) Zapneme troubu a předehřejeme na 200 st. Celsia. Těsto znovu přehnětáme a vložíme do formy vyložené pečícím papírem a necháme naposledy vykynout. Potřeme vlažnou vodou, popř. posypeme hrubou solí či semínky. Do trouby dám plecháček s vodou Upečeme. Já peču cca 60 minut, ale závisí na troubě, Zda je chléb hotový zkouším špejlí jako buchtu. Po upečení necháme chléb chvíli odpočinout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.