- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 10 |
Máslo | 20 |
Mrkev | 350 |
Celer - bulva | 250 |
Cibule | 70 |
Pšeničná krupice | 80 |
Bujón suchý stav | 12 |
Voda | 3000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový ořech
Energetická hodnota celkem: 3293 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 16.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
mrkev a celer hrubě nastrouhat. Cibuli na kostičky. Na másle zpěnit cibuli, přidat strouhanou zeleninu, osmahnout. Zasypat krupicí, osmahnout, zalít třemi litry domácího masového vývaru, osolit, opepřit, struhnout muškát, provařit 15 min. Posypat čerstvou petrželí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.