- Autor: ABULA
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Určitě budeme vařit víc porcí, ale zde je rozpis na 1 porci.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa průměr | 100 |
Cibule | 30 |
Mrkev | 25 |
Celer - bulva | 25 |
Petržel - kořen | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Smetana zakysaná light průměr | 20 |
Voda | 150 |
Knedlíky houskové | 40 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, tymián, sůl, citronová šťáva.
Energetická hodnota celkem: 1361 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Maso a koření vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme, dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a vložíme maso. Nezahušťujeme, omáčka je dostatečně hustá rozmixovanou zeleninou. Příloha - plátek houskového knedlíku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.