- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 300 |
Vejce celá průměr | 440 |
Cukr průměr | 50 |
Máslo | 5 |
Hrozinky | 150 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 8666 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 291,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 133,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1444 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 22.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Žloutky vymícháme s 2/3 (20g) krupicového cukru, přidáme mléko, osolíme, přisypeme mouku a vše promícháme v míse dohladka. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme zbytek (10g) krupicového cukru a opatrně ho vmícháme k těstíčku. pekáč si vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou a přelijeme do něj těsto. Těsto rovnoměrně posypeme rozinkami. Pečeme v přdehřáté troubě při 170 st.C po dobu 20 min. Po vyjmutí z trouby trhanec posypeme mouč.cukrem (20g) a necháme zkaramelizovat po dobu 3 min při 200 st.C. Na talíři můžeme trhanec ještě posypat moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.