TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Trhanec

Zpět
  • Autor: babuskajaruska
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 8666 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 291, SAFA (g): 22, Cukry (g): 133, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1444 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 22.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Žloutky vymícháme s 2/3 (20g) krupicového cukru, přidáme mléko, osolíme, přisypeme mouku a vše promícháme v míse dohladka. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme zbytek (10g) krupicového cukru a opatrně ho vmícháme k těstíčku. pekáč si vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou a přelijeme do něj těsto. Těsto rovnoměrně posypeme rozinkami. Pečeme v přdehřáté troubě při 170 st.C po dobu 20 min. Po vyjmutí z trouby trhanec posypeme mouč.cukrem (20g) a necháme zkaramelizovat po dobu 3 min při 200 st.C. Na talíři můžeme trhanec ještě posypat moučkovým cukrem.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 02. 2013 19:32
To se mi líbí.

Naši partneři