- Autor: delin
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrozinky | 20 |
Vlašské ořechy | 50 |
Prášek do pečiva | 10 |
Dýně | 470 |
Cukr průměr | 210 |
Oleje (všechny druhy) | 120 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka špaldová celozrnná | 420 |
Energetická hodnota celkem: 16549 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 169,
Sacharidy (g): 512,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 236,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 552 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 17.1, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Recept těsto: 420 g špaldové mouky, 270 g dýně Hokkaido, 170 g cukru, 2 dcl podmáslí (mléka nebo vody)), 2 dcl oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva na povrch: 20 g rozinek, 200 g dýně Hokkaido, 50 g vlašských ořechů, 45 g krystalového cukru, 1 lžička skořice Dýni vč. slupky nastrouháme najemno, ořechy nasekáme nožem nahrubo. Vejce s cukrem vyšlehat do pěny, přidáme olej a podmáslí (můžete použít i mléko nebo vodu). Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rovnoměrně rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papíre. Navrch nasypeme vlašské ořechy rozinky a dýni smíchanou se skořicí a dáme na 40-45 min. péct nejprve na 220 st.C, později stáhneme na 185-200 st. C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.