- Autor: Irena27
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta na řízky | 90 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Cibule | 15 |
Okurky sterilované | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rýže Parboiled syrová | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1740 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, mírně osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji na orestujeme nakrájenou cibulku, plátky masa opečeme z obou stran, okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme. Během dušení přisypeme na kostičky nakrájenou kyselou okurku. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a dobře ji provaříme. Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.